Продавець Lasco.Ukraine: Виготовлено в Україні розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
325 відгуків
вул. Грушевського 2А, с. Плотича, 47704, Тернопільський район, Тернопіль, Україна
+380 (67) 186-23-29
Lasco.Ukraine: Виготовлено в Україні

Рецепти для святкових вечір!

Рецепти для святкових вечір!
Запечений індик з лимоном та розмарином
 
Енергетична цінність, ккал: Розраховано на: Час приготування:
445 ккал/порція 8-10 порцій 3 рік 20 хв
 
Інгредієнти

1 індичка (5-6 кг)
1 головка часнику, порізана навпіл
1 лимон, розрізаний навпіл
4 маленьких цибулі, розрізані на четвертинку
8 гілочок свіжого розмарину, можна більше для подачі
3 ст. м'якого вершкового масла або оливкової олії
2 великих моркви, порізаних на шматочки
2 стебла селери, порізати на шматочки
3/4 чашки курячого бульйону несолоного
Сіль, перець

 

Як приготувати?

  1. Видаліть поглиблення і шию індички, відкиньте потрошки. Використовуючи паперові рушники, промокніть птицю насухо. У основну порожнину додайте часник, лимон, половину цибулі та 6 гілочок розмарину.
  2. Зірвіть листочки половини гілки розмарину, подрібніть і перемістіть в невелику миску. Додайте 2 столові ложки солі і перемішайте. Натріть суміш розмарину по всьму індику. Помістіть індичку у великий поліетиленовий пакет (можливо, вам знадобиться 2) і поставте в холодильник на ніч або до 2 днів.
  3. Нагрійте духовку до 190°С. Вийміть індичку з поліетиленового пакета і зв'язку яжіть ніжки разом кухонним шпагатом. Підтягніть кінчики кріл під тіло (це запобіжить їх пригоранню). Витріть індичку паперовими рушниками до сухого стану. Натріть індичку маслом (або олією) і приправте 1/2 ч. л. перцю.
  4. Покладіть моркву, селеру,, залишки цибулі та розмарину у велику сковороду. Помістіть на деко обсмажувальну стійку (можна зробити самому із скрученої в коло фольги), а зверху покладіть індичку.
  5. Запікайте індика до тих пір, поки термометр не покаже 80°С (від 2,5 до 3 годин). Якщо птиця занадто швидко підрум'яниться, накрийте її фольгою і додайте бульйон на деко, якщо овочі почнуть "горіти".
  6. Обережно нахиліть індичку, щоб вилити весь сік з неї на бляху. Перекладіть індичку на обробну дошку, встановлену в облямований лист для випічки (щоб ловити соки під час різьблення). Вільно накрийте фольгою і дайте відпочити не менше 25 хвилин. Залиште каструлю та сік з овочами, щоб отримати підлив.
  7. Поріжте і гарніруйте індичку за бажанням.

Смачного!♥

 

 

 

 

Курячі гомілки та овочі в гірчично-естрагонному соусі
 
Енергетична цінність, ккал: Розраховано на: Час приготування:
718 ккал/порція 4 порції 1 рік

 

Інгредієнти

2 ст. оливкова олія
2 ч. л. солі
1 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
0,5 кг маленької червоної картоплі
450 гр великої моркви
1 Червона цибуля
1 лимон
3 зубчики часнику
8 великих курячих гомілок
3/4 склянки сухого білого вина
1/2 склянці вершків
1 ст. л. борошна вищого сорту
1 ст. л. крупнозернистої діжонська гірчиця
1 1/2 ст. л. свіжого естрагону (тархуну)

Як приготувати?

  1. Духовку розігрійте до 220-230°С. На велику бляху налийте 1 столову ложку олії, додайте 1 чайну ложку солі та 3/4 чайної ложки перцю. Курку натріть 1 столову ложкою олії, 1 чайною ложкою солі та 1/2 чайної ложки перцю. Викладіть картоплю, курку, а зверху овочі на деко і налийте туди вина.
  2. Запікайте при температури 220-230°С протягом 45 - 50 хвилин або до готовності курки та золотистого кольору. Вийміть курку і тримайте в теплі. У невеликій мисці розмішайте разом вершки,борошно, гірчицю та тархун до отримання однорідної маси. Розмішайте до просочування з овочами на деко. Випікайте ще 5 - 8 хвилин, помішуючи, поки не загусне. Подавати курку з овочами. При бажанні посипте додатковим нарізаним естрагоном.

    Смачного!♥

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner