Рецепти для святкових вечір!
Енергетична цінність, ккал: | Розраховано на: | Час приготування: |
445 ккал/порція | 8-10 порцій | 3 рік 20 хв |
1 індичка (5-6 кг)
1 головка часнику, порізана навпіл
1 лимон, розрізаний навпіл
4 маленьких цибулі, розрізані на четвертинку
8 гілочок свіжого розмарину, можна більше для подачі
3 ст. м'якого вершкового масла або оливкової олії
2 великих моркви, порізаних на шматочки
2 стебла селери, порізати на шматочки
3/4 чашки курячого бульйону несолоного
Сіль, перець
Як приготувати?
- Видаліть поглиблення і шию індички, відкиньте потрошки. Використовуючи паперові рушники, промокніть птицю насухо. У основну порожнину додайте часник, лимон, половину цибулі та 6 гілочок розмарину.
- Зірвіть листочки половини гілки розмарину, подрібніть і перемістіть в невелику миску. Додайте 2 столові ложки солі і перемішайте. Натріть суміш розмарину по всьму індику. Помістіть індичку у великий поліетиленовий пакет (можливо, вам знадобиться 2) і поставте в холодильник на ніч або до 2 днів.
- Нагрійте духовку до 190°С. Вийміть індичку з поліетиленового пакета і зв'язку яжіть ніжки разом кухонним шпагатом. Підтягніть кінчики кріл під тіло (це запобіжить їх пригоранню). Витріть індичку паперовими рушниками до сухого стану. Натріть індичку маслом (або олією) і приправте 1/2 ч. л. перцю.
- Покладіть моркву, селеру,, залишки цибулі та розмарину у велику сковороду. Помістіть на деко обсмажувальну стійку (можна зробити самому із скрученої в коло фольги), а зверху покладіть індичку.
- Запікайте індика до тих пір, поки термометр не покаже 80°С (від 2,5 до 3 годин). Якщо птиця занадто швидко підрум'яниться, накрийте її фольгою і додайте бульйон на деко, якщо овочі почнуть "горіти".
- Обережно нахиліть індичку, щоб вилити весь сік з неї на бляху. Перекладіть індичку на обробну дошку, встановлену в облямований лист для випічки (щоб ловити соки під час різьблення). Вільно накрийте фольгою і дайте відпочити не менше 25 хвилин. Залиште каструлю та сік з овочами, щоб отримати підлив.
- Поріжте і гарніруйте індичку за бажанням.
Смачного!♥
Енергетична цінність, ккал: | Розраховано на: | Час приготування: |
718 ккал/порція | 4 порції | 1 рік |
Інгредієнти
2 ст. оливкова олія
2 ч. л. солі
1 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
0,5 кг маленької червоної картоплі
450 гр великої моркви
1 Червона цибуля
1 лимон
3 зубчики часнику
8 великих курячих гомілок
3/4 склянки сухого білого вина
1/2 склянці вершків
1 ст. л. борошна вищого сорту
1 ст. л. крупнозернистої діжонська гірчиця
1 1/2 ст. л. свіжого естрагону (тархуну)
Як приготувати?
- Духовку розігрійте до 220-230°С. На велику бляху налийте 1 столову ложку олії, додайте 1 чайну ложку солі та 3/4 чайної ложки перцю. Курку натріть 1 столову ложкою олії, 1 чайною ложкою солі та 1/2 чайної ложки перцю. Викладіть картоплю, курку, а зверху овочі на деко і налийте туди вина.
- Запікайте при температури 220-230°С протягом 45 - 50 хвилин або до готовності курки та золотистого кольору. Вийміть курку і тримайте в теплі. У невеликій мисці розмішайте разом вершки,борошно, гірчицю та тархун до отримання однорідної маси. Розмішайте до просочування з овочами на деко. Випікайте ще 5 - 8 хвилин, помішуючи, поки не загусне. Подавати курку з овочами. При бажанні посипте додатковим нарізаним естрагоном.
Смачного!♥